use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ιμάμ μπαϊλντί

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 4
recipe image Ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 8 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 400 γρ. κρεμμύδια ξερά
  • 300 γρ.  ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 150 ml τοματοχυμό
  • 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
      2. Χαράζουμε τις μελιτζάνες, με κοφτερό μαχαίρι, σε τρία σημεία από την επάνω πλευρά, δημιουργώντας μια θήκη για να τοποθετήσουμε αργότερα τη γέμιση.
      3. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί,ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
      4. Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες ετοιμάζουμε τη γέμιση.
      5. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σωτάρουμε σε ευρύχωρο τηγάνι  μαζί με το μισό ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε συχνά ενώ όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν είναι έτοιμα.
      6. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και τα σκόρδα.
      7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα σκόρδα προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και  πιπέρι.
      8. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις πιέζουμε με ένα πιρούνι, ίσα-ίσα να ανοίξουν στα σημεία που τις χαράξαμε και γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
      9. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και  150 ml νερό, περιχύνουμε και ψήνουμε το ιμάμ μπαϊλντί για 40 λεπτά στους 200ο C.
      10. Σερβίρεται ζεστό και κρύο.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό κύμινο και καυτερή πιπεριά