Ιμάμ μπαϊλντί
Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 8 τσακώνικες μελιτζάνες
- 400 γρ. κρεμμύδια ξερά
- 300 γρ. ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 150 ml τοματοχυμό
- 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Χαράζουμε τις μελιτζάνες, με κοφτερό μαχαίρι, σε τρία σημεία από την επάνω πλευρά, δημιουργώντας μια θήκη για να τοποθετήσουμε αργότερα τη γέμιση.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί,ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σωτάρουμε σε ευρύχωρο τηγάνι μαζί με το μισό ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε συχνά ενώ όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν είναι έτοιμα.
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και τα σκόρδα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα σκόρδα προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις πιέζουμε με ένα πιρούνι, ίσα-ίσα να ανοίξουν στα σημεία που τις χαράξαμε και γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 150 ml νερό, περιχύνουμε και ψήνουμε το ιμάμ μπαϊλντί για 40 λεπτά στους 200ο C.
- Σερβίρεται ζεστό και κρύο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό κύμινο και καυτερή πιπεριά
